Skip to content

Budapest szelet, a világ legfinomabb süteménye!

A tepsi mérete 30×25 – 32×28 cm körüli

Hozzávalók:

tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg Ráma margarin
  • 2 tojás
  • 0.5 cs sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • egy kevés tej
4 tojásos piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • csapott kávéskanálnyi sütőpor
krémhez:
  • 5 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg cukor

Elkészítés:

30 dkg lisztet, 8 dkg porcukrot, 10 dkg Ramát, 2 tojást, fél cs. sütőport, 2 dkg kakaóport és kevés tejet összegyúrunk, majd 2 lapot sütünk belőle.

Külön négy tojásos piskótát sütünk: A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük. A sárgáját is beletesszük, tovább verjük, s hozzáadjuk óvatosan a lisztes-sütőporos keveréket. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.

5 dl tejben 3 evőkanál lisztet felfőzünk, 25 dkg Ramát 25 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd a főzött krémhez keverjük. Az alsó kakaós lapot a krémmel kenjük meg, erre jön a piskótalap, krém és a kakaós lap.

A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Loading